10 år, tiden går. Vi har gått från Nokia och Erikssons mobiler med grönt bakgrundsljus till mobiler som små datorer. Från 2.0 megapixlar till oändlighet. Från tiden då det var få som hade skrivare till tiden då ingen längre har skrivare, från tiden då man ringde folk till tiden man skickar meddelande på facebook. Från taco till scampi. Från billiga skivor på platekompaniet till Spotify. Från kaffe lattens entre till soda streamers. Från bärbara CD-spelare til Ipods stora som ett tuggummipaket. Från Clinton till Obama, från att Britney sjunger hit me baby one more time till Britney får barn och rakar av håret. Sjärnor har kommit och gått, hus har rasat och byggts upp igen. Hav har svept in över stränder och insjöar har torkat ut. Svanenmärkt, nyckelhål, ekologiskt, klimakvoter. Bönder söker fruar, big brother ser dig, Robinson Robban var blå. Vi var på lunastorm, på spray, på myspace och facebook Någon kallade det för Myface. Någon Twittrade. Folk kastade sten i Göteborg, man brände bilar i Paris och Rosengård. Var var du 9/11? Vi blir smittade av fåglar av grisar men lever längre än någonsin. Katrina, Gudrun men var är Madeleine? Vi har suround, widescreen, flatscreen, 32" är plötligt litet och alla har en DVD men ser på film på datorn och i garderoben står VHS-spelaren och samlar kultpoäng. Från sladdar till trådlöst, från bensin till El och vem kan leva utan en stavmixer idag? Från att nationalencykolpedien var svaret till Google som har alla frågorna oxå.
Menade du: nationalencyklopedin?
2010 here we coome!
måndag, december 28
onsdag, december 23
Snart kommer Kalle och hans vänner!
fredag, december 18
Bokåret
Inspirerad av min syster kommer här en lista på vilka böcker jag har läst/lyssnat på under året som gått. Det har varit allt för många däckare och krimromaner, det ska det bli ändring på till nästa år!
Camilla Läckberg - Olycksfågeln, Tyskungen, Sjöjungfrun, Snöstorm och mandeldoft och Fyrvaktaren.
Jag läste de första böckerna men efter Predikanten blev jag så himla besviken och tyckte böckerna var jättedåliga. Men i år gav jag henen en ny chans och läste de sista. (Stenhuggaren läser jag nu, jag är inte så bra på att läst böcker i rätt ordning...) Men i alla fall, hon är lite upp och ned. Än så länge är Tyskungen den bästa av hennes böcker tycker jag. Det är mysigt och familjesött men till tider blir jag helt tokig på henne - kommer hon med en dålig liknelse till slår jag till nån!!
Paulo Coelho - Alkemisten
Denna boken är ju egentligen bok man ska ha läst säger många. Efter påtryckning från en kollega tog jag tag i det och läste den. Kan inte påstå att jag blev såååå imponerad. Boken är ganska filosofisk och handlar om livsöde, värlsdsjälen och annat djupt. Personligen tycker jag det blir lite väl mycket ältande pojke, själen, fåren, öknen, själen, ödet- jag fattar liksom, du behöver inte skriva samma saker tio gånger.
Jag hörde denna boken som ljudbok och Stefan Sauk läste, kan ha något med att göra att jag tycker den var lite seg till tider.
Ray Kluun - En sorts kärlek
Denna boken var BRA! Fick låna av Jennie och läste ut den på två dagar. Boken handlar om en jetsetfamilj där frun drabbas av bröstcancer. Vidare får man följa familjens öde sett ur mannens perspektiv. En man som absolut inte är guds bästa barn. Erkänner att jag var ganska tårögd när jag var klar. Tydligen finns det en uppföljare som inte är lika bra, ska tänka på om jag ska läsa den eller inte.
Anne Holt - Presidentens val, Det som aldrig sker, Saliga äro de som törstar
Anne Holts böcker är ganska bra krimböcker. Hon har bra språk och historien flyter framåt hela tiden. Presidentens val handlar om USAs första kvinnliga president som kommer till Norge under 17 mai och försvinner. Boken följer personer över hela världen som spelar en roll i försvinnandet. Även om slutet var lite tunnt för min del var boken i sig väldigt bra. De andra två böckerna är helt ok, värda att läsa om man inte läst Anne holt tidigare och gillar krim.
Emma Hamberg - Brunstkalendern
Det här var en lagom gullig feelgoodbok. Tre systrar med totalt olika liv måste samarbeta när fadern går bort och mamman blir ensam med gården. Det låter kanske lite tragiskt men boken var väldigt söt och man log flera gånger när systrarnas liv mer och mer vävs ihop.
Lisa Marklund - Nobels testamente, Studio sex, Livstid, En plats i solen
Jag gav upp Lisa Marklund efter Studio sex. Både hon och Annica Bengtzon kändes ganska tjatiga, men då jag stod på pressbyrån i sverige i somras och valde resbok till tåget hem låg hennes sista bok - en plats i solen - där i billigkorgen. Jag tänkte att jag ger henne en chans till. Jag hade som sagt inte läst en enda bok sen studio sex och blev positivt överraskad. Boken var riktigt bra och eftersom jag märkte att det var flera historier runt Annica Bengzon som jag missat bestämde jag mig för att plöja igen om de andra böckerna oxå. Kan väl säga att de blev sämre ju närmare studio sex jag kom. Men de tre sista var bra och absolut läsvärda. Men nu är det skönt att Lisa Markslund har avslutat Annica Bengtzons historia.
Gunilla Bergensten - Familjens projektledare säger upp sig.
Det här är en bok för alla kvinnor som älskar sina män - men som är trötta på att vara familjens projektledare står det på en boksida på nätet. Gunilla bergersten är arg. Mycket arg. Hon försöker reda ut och förstå varför det alltid är hon i familjen som har kolla på alla vantar, födelsedagar, föräldrarsamtal och träningstider. Varför blev hon familjens projektledare och hur kommer man bort från en roll man inte bett om från början. Jag har inte familj men kan i samboskap känna igen mig på många punkter och få en försmak på vad som komma ska eller vad som komma kan. En liten varningsklocka för alla och absolut läsvärd, även om den ibland går lite väl långt.
Jo Nesbø - Kakkelakkerne, Frälsaren (håller på med den sista Panserhjerte nu)
Jo Nesbøs böcker om Harry Hole är ganska mörka historier. Men både kackerlackorna och frälsaren är bra krimböcker. Kackerlackorna utspelar sig i Bangkok och Frälsaren i Oslo. Panserhjerte, som jag läser nu, utspelar sig så långt i Hong Kong, men jag räknar med att historien kommer flytta sig tillbaka till norge så småningom. Jo Nesbø är nästan lite gud här i Norge och om man bor här måste man nästan ha läst några böcker av honom. Jag gillar hans stil men kastar mig inte över hans böcker, de blir mer nåt man läser i väntan på något bättre.
Anne B Ragde - Arseniktornet, Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna
Berlinerpopplarna och uppföljaren Eremitkräftorna är ju ganska kända så jag går inte in på handlingen här. Det var nog min mamma som tryckte på om att de här böckerna var så bra så jag gav de en chans. Och det är jag glad för. Böckerna var väldigt bra och historien om den något udda familjen gick rakt in i hjärtat men gladast var jag nog för att jag senare hittade en bok av henne på loppis, Arseniktornet. Denna boken tyckte jag var ännu bättre än de två andra. Boken följer tre generationer tjejer både i Danmark och i Norge. En mormor dör och historien nystas upp varför dotterna hatar sin mor och varför dotterdottern älskade henne. Historien sträcker sig från tiden före världskrig fram till i dag. Om ni inte har läst den - gör det!
Agahta Christie - Mordet på orientexpressen
Jag har aldrig läst något av deckardrottningen Agathe innan och när jag hittade en bok på loppis, (som egentligen köptes för att ryggen var snygg och skulle passa i bokhyllan...), bestämde jag mig för att jag godt kunde läsa den oxå. Jag förstår att de här böckerna var populära på sin tid och språket är väldigt formellt. Men hon är duktig på intriger och perosner trots att jag blev lite förvirrad av alla namn och personer som kunde vara mördaren. men jag är glad jag har läst henne. Jag har en novellsamling som ligger och väntar på att bli läst också.
Kahled Hosseini - Tusen strålande solar
Denna boken var jättebra! Som alla sagt, så jag blev inte så förvånad. Historien om livet i Afganistan under 30 år är inte bara en roman men en historiebok om krig, öden, förluster och hopp. Flyga drake ligger och väntar på mig och jag vet inte riktigt varför jag inte har kastat mig över den än, men jag tror jag ska spara den till julresan.
Jens Lapidus - Snabba cach
Den här boken skildrar stockholms knarkvärld. Från JW som är en jetsetkille på stureplan till undervärldens mörkaste torpedos. Huvudpersonernas liv vävs ihop och eskalerar i ett, enligt mig, ganska banalt slut. Men historien på väg dit är ändå värd att läsa. Och om man inte vill det kommer filmen nu på nyåret.
Lena Katarina Swanberg - Hedersmordet på Pela
Detta är skrämmande men samtidigt intressant läsning. Detta är historien om Pela, som mördas av sin pappas bröder i ett hedersmord. Historien är berättad av systern, som idag lever under ny identitet då hon vittnade mot sin famlij och fick de i fängelse. Man får följa familjens historia om döttrarnas kamp mellan familjens traditioner och sverigies fria kultur. Bra läsning även om språket inte är en höjdare. Som ofta med sådana här böcker.
A.M Homes - This book will save your life
Jag kommer inte ihåg om jag läste denna boken i år eller sent förra året, men den får vara med på listan då det är en rolig, tänkvärd och söt bok om Richard Novak, en man som bor i Los Angeles som (bokstavligt) vaknar upp och ser sitt liv i nytt ljus. Hädelser leder till nya händelser, hästar försvinner ner i sjunkande hål, precis som hans hus, han ger bort sin bil, allt i god samritanda. Boken har fått blandad kritik, men läs den med en glimt i ögat och hör av er til mig och berätta hur du tror den slutar!!
Längst ner på listan kommer:
Mons Kallentoft - Sommardöden
Den här boken är en krimbok, tydligen en uppföljare på en debutroman. Jag är inte så kräsen när det kommer till krimböcker, en bra plott och en historia som hela tiden går framåt håller fint för mig som tidsfördriv, men guuuud. Den här boken var bara så seg! Och tråkig. Jag kommer inte ens ihåg vem som var mördaren när jag tänker tillbaka på boken nu. Kan hända den första boken är bättre, men jag har verkligen inga planer på att läsa den.
Björn hellberg - Den vita döden
Dommarne från På spåret har gett ut en bok. Han är ju kunnskapsrik och ibland ganska rolig på TV så jag ville ge boken en chans. Men huff och fy och nej. En sak att det är med MASSA tennisfakta, det kan jag överleva, men storyn är tunn och tam och tråkig! Personer blandas in utan någon mening annat än att fylla sidor, sidor som kunde varit fyllda med spännande läsning. Istället blir det här en segdragen historia där slutet och lösningen, som kunde blivit spännande var över innan det ens börjat. Nej, Björn behöver nog öva lite till och få strålande recentioner om han ska fånga mig igen.
Camilla Läckberg - Olycksfågeln, Tyskungen, Sjöjungfrun, Snöstorm och mandeldoft och Fyrvaktaren.
Jag läste de första böckerna men efter Predikanten blev jag så himla besviken och tyckte böckerna var jättedåliga. Men i år gav jag henen en ny chans och läste de sista. (Stenhuggaren läser jag nu, jag är inte så bra på att läst böcker i rätt ordning...) Men i alla fall, hon är lite upp och ned. Än så länge är Tyskungen den bästa av hennes böcker tycker jag. Det är mysigt och familjesött men till tider blir jag helt tokig på henne - kommer hon med en dålig liknelse till slår jag till nån!!
Paulo Coelho - Alkemisten
Denna boken är ju egentligen bok man ska ha läst säger många. Efter påtryckning från en kollega tog jag tag i det och läste den. Kan inte påstå att jag blev såååå imponerad. Boken är ganska filosofisk och handlar om livsöde, värlsdsjälen och annat djupt. Personligen tycker jag det blir lite väl mycket ältande pojke, själen, fåren, öknen, själen, ödet- jag fattar liksom, du behöver inte skriva samma saker tio gånger.
Jag hörde denna boken som ljudbok och Stefan Sauk läste, kan ha något med att göra att jag tycker den var lite seg till tider.
Ray Kluun - En sorts kärlek
Denna boken var BRA! Fick låna av Jennie och läste ut den på två dagar. Boken handlar om en jetsetfamilj där frun drabbas av bröstcancer. Vidare får man följa familjens öde sett ur mannens perspektiv. En man som absolut inte är guds bästa barn. Erkänner att jag var ganska tårögd när jag var klar. Tydligen finns det en uppföljare som inte är lika bra, ska tänka på om jag ska läsa den eller inte.
Anne Holt - Presidentens val, Det som aldrig sker, Saliga äro de som törstar
Anne Holts böcker är ganska bra krimböcker. Hon har bra språk och historien flyter framåt hela tiden. Presidentens val handlar om USAs första kvinnliga president som kommer till Norge under 17 mai och försvinner. Boken följer personer över hela världen som spelar en roll i försvinnandet. Även om slutet var lite tunnt för min del var boken i sig väldigt bra. De andra två böckerna är helt ok, värda att läsa om man inte läst Anne holt tidigare och gillar krim.
Emma Hamberg - Brunstkalendern
Det här var en lagom gullig feelgoodbok. Tre systrar med totalt olika liv måste samarbeta när fadern går bort och mamman blir ensam med gården. Det låter kanske lite tragiskt men boken var väldigt söt och man log flera gånger när systrarnas liv mer och mer vävs ihop.
Lisa Marklund - Nobels testamente, Studio sex, Livstid, En plats i solen
Jag gav upp Lisa Marklund efter Studio sex. Både hon och Annica Bengtzon kändes ganska tjatiga, men då jag stod på pressbyrån i sverige i somras och valde resbok till tåget hem låg hennes sista bok - en plats i solen - där i billigkorgen. Jag tänkte att jag ger henne en chans till. Jag hade som sagt inte läst en enda bok sen studio sex och blev positivt överraskad. Boken var riktigt bra och eftersom jag märkte att det var flera historier runt Annica Bengzon som jag missat bestämde jag mig för att plöja igen om de andra böckerna oxå. Kan väl säga att de blev sämre ju närmare studio sex jag kom. Men de tre sista var bra och absolut läsvärda. Men nu är det skönt att Lisa Markslund har avslutat Annica Bengtzons historia.
Gunilla Bergensten - Familjens projektledare säger upp sig.
Det här är en bok för alla kvinnor som älskar sina män - men som är trötta på att vara familjens projektledare står det på en boksida på nätet. Gunilla bergersten är arg. Mycket arg. Hon försöker reda ut och förstå varför det alltid är hon i familjen som har kolla på alla vantar, födelsedagar, föräldrarsamtal och träningstider. Varför blev hon familjens projektledare och hur kommer man bort från en roll man inte bett om från början. Jag har inte familj men kan i samboskap känna igen mig på många punkter och få en försmak på vad som komma ska eller vad som komma kan. En liten varningsklocka för alla och absolut läsvärd, även om den ibland går lite väl långt.
Jo Nesbø - Kakkelakkerne, Frälsaren (håller på med den sista Panserhjerte nu)
Jo Nesbøs böcker om Harry Hole är ganska mörka historier. Men både kackerlackorna och frälsaren är bra krimböcker. Kackerlackorna utspelar sig i Bangkok och Frälsaren i Oslo. Panserhjerte, som jag läser nu, utspelar sig så långt i Hong Kong, men jag räknar med att historien kommer flytta sig tillbaka till norge så småningom. Jo Nesbø är nästan lite gud här i Norge och om man bor här måste man nästan ha läst några böcker av honom. Jag gillar hans stil men kastar mig inte över hans böcker, de blir mer nåt man läser i väntan på något bättre.
Anne B Ragde - Arseniktornet, Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna
Berlinerpopplarna och uppföljaren Eremitkräftorna är ju ganska kända så jag går inte in på handlingen här. Det var nog min mamma som tryckte på om att de här böckerna var så bra så jag gav de en chans. Och det är jag glad för. Böckerna var väldigt bra och historien om den något udda familjen gick rakt in i hjärtat men gladast var jag nog för att jag senare hittade en bok av henne på loppis, Arseniktornet. Denna boken tyckte jag var ännu bättre än de två andra. Boken följer tre generationer tjejer både i Danmark och i Norge. En mormor dör och historien nystas upp varför dotterna hatar sin mor och varför dotterdottern älskade henne. Historien sträcker sig från tiden före världskrig fram till i dag. Om ni inte har läst den - gör det!
Agahta Christie - Mordet på orientexpressen
Jag har aldrig läst något av deckardrottningen Agathe innan och när jag hittade en bok på loppis, (som egentligen köptes för att ryggen var snygg och skulle passa i bokhyllan...), bestämde jag mig för att jag godt kunde läsa den oxå. Jag förstår att de här böckerna var populära på sin tid och språket är väldigt formellt. Men hon är duktig på intriger och perosner trots att jag blev lite förvirrad av alla namn och personer som kunde vara mördaren. men jag är glad jag har läst henne. Jag har en novellsamling som ligger och väntar på att bli läst också.
Kahled Hosseini - Tusen strålande solar
Denna boken var jättebra! Som alla sagt, så jag blev inte så förvånad. Historien om livet i Afganistan under 30 år är inte bara en roman men en historiebok om krig, öden, förluster och hopp. Flyga drake ligger och väntar på mig och jag vet inte riktigt varför jag inte har kastat mig över den än, men jag tror jag ska spara den till julresan.
Jens Lapidus - Snabba cach
Den här boken skildrar stockholms knarkvärld. Från JW som är en jetsetkille på stureplan till undervärldens mörkaste torpedos. Huvudpersonernas liv vävs ihop och eskalerar i ett, enligt mig, ganska banalt slut. Men historien på väg dit är ändå värd att läsa. Och om man inte vill det kommer filmen nu på nyåret.
Lena Katarina Swanberg - Hedersmordet på Pela
Detta är skrämmande men samtidigt intressant läsning. Detta är historien om Pela, som mördas av sin pappas bröder i ett hedersmord. Historien är berättad av systern, som idag lever under ny identitet då hon vittnade mot sin famlij och fick de i fängelse. Man får följa familjens historia om döttrarnas kamp mellan familjens traditioner och sverigies fria kultur. Bra läsning även om språket inte är en höjdare. Som ofta med sådana här böcker.
A.M Homes - This book will save your life
Jag kommer inte ihåg om jag läste denna boken i år eller sent förra året, men den får vara med på listan då det är en rolig, tänkvärd och söt bok om Richard Novak, en man som bor i Los Angeles som (bokstavligt) vaknar upp och ser sitt liv i nytt ljus. Hädelser leder till nya händelser, hästar försvinner ner i sjunkande hål, precis som hans hus, han ger bort sin bil, allt i god samritanda. Boken har fått blandad kritik, men läs den med en glimt i ögat och hör av er til mig och berätta hur du tror den slutar!!
Längst ner på listan kommer:
Mons Kallentoft - Sommardöden
Den här boken är en krimbok, tydligen en uppföljare på en debutroman. Jag är inte så kräsen när det kommer till krimböcker, en bra plott och en historia som hela tiden går framåt håller fint för mig som tidsfördriv, men guuuud. Den här boken var bara så seg! Och tråkig. Jag kommer inte ens ihåg vem som var mördaren när jag tänker tillbaka på boken nu. Kan hända den första boken är bättre, men jag har verkligen inga planer på att läsa den.
Björn hellberg - Den vita döden
Dommarne från På spåret har gett ut en bok. Han är ju kunnskapsrik och ibland ganska rolig på TV så jag ville ge boken en chans. Men huff och fy och nej. En sak att det är med MASSA tennisfakta, det kan jag överleva, men storyn är tunn och tam och tråkig! Personer blandas in utan någon mening annat än att fylla sidor, sidor som kunde varit fyllda med spännande läsning. Istället blir det här en segdragen historia där slutet och lösningen, som kunde blivit spännande var över innan det ens börjat. Nej, Björn behöver nog öva lite till och få strålande recentioner om han ska fånga mig igen.
Sprutan och andra viktiga händelser
I måndags tog jag sprutan, det tog ungefär 20 sekunder. Efteråt följde 20 timmar med intensiv influensa. Två dagar borta från jobbet och hepp så var man frisk igen och steg upp för att möta världen. Den hade blivit vit. Och kall. Fruktansvärt kall. Minus 12 grader står det på just nu. Men nu har jag äntligen fått, inte bara en, men två nya jackor så jag fryser faktiskt bara på de 20 centimetrarna som är under jackan men över stövlarna. Och det är inte så illa.
Annars är jag tillbaka på Lysaker igen. Vår avdeling har flyttat igen, så nu sitter vi här ute. Vilket är helt okej för mig, resvägen är väl det enda jag kan klaga på.
Julklapparna är klara (bra jag flyger hem och kan avklara lite på taxfreen) nu är det bara en liten krabat som fyller år i mellandagarna som jag måste klura ut något till....
Annars är jag tillbaka på Lysaker igen. Vår avdeling har flyttat igen, så nu sitter vi här ute. Vilket är helt okej för mig, resvägen är väl det enda jag kan klaga på.
Julklapparna är klara (bra jag flyger hem och kan avklara lite på taxfreen) nu är det bara en liten krabat som fyller år i mellandagarna som jag måste klura ut något till....
I hava a dream
I natt drömde jag att jag vaknade steg upp och att mitt hår såg helt perfekt ut. Det hängde där det skulle, ingen lugg som stod rätt upp, inget sovrufs i nacken. Allt vara bara fint och platt. Ljuva dröm.
Förresten, jag har fått en del förfågningar angående förra inlägg. Satsumas är alltså de här små nästan platta gula frukterna som liknar klementiner men är som sagt plattare och ett skal som skalas av hur lätt som helst. Ljusgula, inte så saftiga som clemetiner och ALDRIG kärnor.
Pomerans är inte så vanligt och är mer som en apelsin med tjockt skal, vanligt att man gör likör av. Inte direkt en frukt man äter.
Så nu kan ni.
Förresten, jag har fått en del förfågningar angående förra inlägg. Satsumas är alltså de här små nästan platta gula frukterna som liknar klementiner men är som sagt plattare och ett skal som skalas av hur lätt som helst. Ljusgula, inte så saftiga som clemetiner och ALDRIG kärnor.
Pomerans är inte så vanligt och är mer som en apelsin med tjockt skal, vanligt att man gör likör av. Inte direkt en frukt man äter.
Så nu kan ni.
onsdag, december 16
tisdag, december 8
Nu reder vi ut det här en gång för alla!
Clementin är en korsning mellan mandarin och pomerans.
Det är fortfarande många som felaktigt säger mandarin, trots att mandarinen försvann från det norska marknaden på 90-talet.
Clementiner är sötare än mandarinen
Clementiner har vanligtvis inte stenar (kan ha om bin har spridit frön från citroner eller apelsiner som har stenar)
Clementiner är lättare att skala
Mandariner säljs endast som hermetik i norge (kanske därför clementinen är lättare att skala)
Om du befinner dig i sverige och kommer øver en mandarin har den MÅNGA kärnor och är svår att skala.
Det är fortfarande många som felaktigt säger mandarin, trots att mandarinen försvann från det norska marknaden på 90-talet.
Clementiner är sötare än mandarinen
Clementiner har vanligtvis inte stenar (kan ha om bin har spridit frön från citroner eller apelsiner som har stenar)
Clementiner är lättare att skala
Mandariner säljs endast som hermetik i norge (kanske därför clementinen är lättare att skala)
Om du befinner dig i sverige och kommer øver en mandarin har den MÅNGA kärnor och är svår att skala.
fredag, december 4
Inte bara grandis
I norge är man fan av fryst färdigpizza, speciellt grandiosa. Frysdisken för fryst pizza är ungefär lika stor som frysdisken för all annan mat tillsammans. Som det står på hemsidan till de som tillverkar grandiosa:
- Vi nordmenn spiser rundt 50 millioner dypfryst pizza i året, dvs. at det spises mer enn én i sekundet!
- Lagt etter hverandre ville pizzaene dannet en rekke på 12.600 km. Det tilsvarer strekningen Oslo–Roma 6 ganger!
- Hvis man stabler Grandiosa-esker tilsvarende én dags salg, bygges et tårn som tilsvarer ca. 15 ganger høyden av Hotel Plaza i Oslo.
Matkulturen i norge kunde blivit en egen blogg... men för att tydligare illustrara norrmännens matvanor kan jag då tipsa om sidan matprat.no. Detta är en sida i stil med svenska alltommat.se. Här ska du kunna hitta resept och tips på matlagning. Om man då går in på kategoerien "helgefavoritt" finner man recept på:
- Tacosuppe
- Nachos
- Gratinerade pølser
- Finnbiff
- Pepparbiff med pepparsås
- Biff med brie
- Biff med spagetti
- Biff med grønsakstårn ( läs skivade tomater o sqush)
- Biff med ris och champinjonssås
Tja, de andra 86 399 sekunderna i dygnet är det fint att veta att normännen faktiskt äter både biff och taco.
Så undrar de varför det är så många i norge som får svininfluensa.....
Inte ropa varg!!!
Det har förvirrat sig en stackars varg till Oslo. Inte så att han strosade Karl Johan fram och kissade bakom ett träd i slottsparken, men väl i förorten Grorud. Vilken nyhet! Den stora norska tabloidtidningen med bara två bokstäver frontar hårt både på nätet och i vanliga tidningen. Går man så in och läser på nätet HÄR kan man faktiskt få säga sin mening om det här med varg i huvudstaden. Eller säga sin mening och säga sin mening: man kan få rösta. Vill du ha varg i Oslo - JA eller NEJ. Så skynda er gott folk nu och rösta. Jeg ser framför mig hur en vilsen journalist springer runt i skogen och letar efter en varg för att få lämna över resultatet att jodå 82% av tidningens läsare vill ha varg till oslo och att det bara är att flytta på sig. VG kan erbjuda en hybel på Santhans haugen för att få en riktigt urban varg i stan.
Så tigerstaden är nu vargstaden och nu till helgen kan jag rekomendera alla att ta sig en vargtass:
4 cl vodka
10-12 cl lingonsaft
krossad is
Så tigerstaden är nu vargstaden och nu till helgen kan jag rekomendera alla att ta sig en vargtass:
4 cl vodka
10-12 cl lingonsaft
krossad is
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)