fredag, december 4

Inte bara grandis

I norge är man fan av fryst färdigpizza, speciellt grandiosa. Frysdisken för fryst pizza är ungefär lika stor som frysdisken för all annan mat tillsammans. Som det står på hemsidan till de som tillverkar grandiosa:

  • Vi nordmenn spiser rundt 50 millioner dypfryst pizza i året, dvs. at det spises mer enn én i sekundet!
  • Lagt etter hverandre ville pizzaene dannet en rekke på 12.600 km. Det tilsvarer strekningen Oslo–Roma 6 ganger!
  • Hvis man stabler Grandiosa-esker tilsvarende én dags salg, bygges et tårn som tilsvarer ca. 15 ganger høyden av Hotel Plaza i Oslo.

Matkulturen i norge kunde blivit en egen blogg... men för att tydligare illustrara norrmännens matvanor kan jag då tipsa om sidan matprat.no. Detta är en sida i stil med svenska alltommat.se. Här ska du kunna hitta resept och tips på matlagning. Om man då går in på kategoerien "helgefavoritt" finner man recept på:

- Tacosuppe
- Nachos
- Gratinerade pølser
- Finnbiff
- Pepparbiff med pepparsås
- Biff med brie
- Biff med spagetti
- Biff med grønsakstårn ( läs skivade tomater o sqush)
- Biff med ris och champinjonssås

Tja, de andra 86 399 sekunderna i dygnet är det fint att veta att normännen faktiskt äter både biff och taco.
Så undrar de varför det är så många i norge som får svininfluensa.....

Inga kommentarer: