Denna helgen har kretsat runt en sak. Mat. Jag har ju varit lite deppig och hänging i veckan och jag är lycklig över att jag har en så fin sambo som känner mig så gott att han vet att jag blir på gott humør med en gång det vankas god mat. I torsdags åt vi yttrefile med massa goda grønsaker och chevre i ugnen. I fredags kom Lars hem, efter sin sista dag som butikschef, för att bjuda ut mig på resturang. Matfinken här uppe har bytt meny och är numera en tapasresturang och det var vi ju tvugna att prova. Det var så gott! En tallrik med mumsig tapas och en hembakad liten chokladkonfektbit till dessert.
Och igår var det lørdag och då ska man gøra lammlår tyckte Lars och åkte runt halva Oslo för att hitta en stek. Så ringde vi in Marika. Hon hadde kommit hem från Hong Kong igår och var klar för att byta ut dumplings och nudel dieten med lite lamm.
Efter Lars goda middag jazzade Marika ihop några irish coffe och så begav vi oss ut till Pigalle och Olympen. Dansgolvet var invaderat av syntetskjortor och män i konstiga hattar så dansbenen fick vila i baren.
Idag har vi tagit det lugnt än så länge. Lång frukost och äntligen tid att läsa Elle mat och vin.
Appropå mat fick Lars den ultimata køksduppidingsen av mig igår (liten present för nytt jobb) i alla fall var det en hamburgerpressare så man får perfekta hamburgare när man gör de själv. Ett måste i köket alltså och jag tror det ska invigas i kväll.
Nu har vi alltså utökat vår pizzamreny med hamburgare och gatuköket i Oskar braatensgate är här med officiellt öppnat.
1 kommentar:
frida ska du hem till sverige?
Skicka en kommentar